Храни, които изгарят мазнините

За да поддържаме тялото си в здравословни граници, не е достатъчно да свалим килограми. Необходимо е да съблюдаваме приема на мазнини и храните, които приемаме.

Някой видове храни биха могли да имат сериозен принос в свалянето на излишните мазнини в тялото.

Добавяйки следните храни в менюто си можем да се радваме на добри физически форми:

  1. Сок от лимони – Лимона е плод с множество полезни свойства. Приема на лимонов сок непосредствено преди физическа активност, забързва метаболитния ритъм. Препоръчително е да приемате чаша топла вода със сока от половин лимон, на гладно или преди тренировка, което ще спомогне за изгаряне на мазнините.
  2. Банан – Бананите са плод, който е богат на фибри и въглехидрати, което дава на организма голямо количество енергия. Желателно е да се консумират преди тренировка. Един банан съдържа около 100 калории. Консумацията на фибри, балагоприятства сърдечносъдовата система и влияе на изгарянето на мазнините.
  3. Ядки и плодове – Комбинацията от плодове и ядки съдържа множество полезни вещества и е изключително полезна. Съчетанието на тези храни осигурява полезни мазнини и фибри, която можем да консумираме преди тренировка.
  4. Черен шоколад – Консумацията на черен шоколад има благоприятен ефект върху правилния синтез на мастни киселини, намалява абсорбирането на въглехидрати. Желателно е да се яде черен шоколад с висок процент на какао, минимум 70%.
  5. Овесени ядки – Овесените ядки са едно от най-добрите средства за борбата с излишните килограми и изгарянето на мазнините.Съдържат голямо количество фибри и дават много енергия. Изключително засищаща храна, същевременно не повишава кръвната захар.
  6. Ананас – Ананасът е един от най-полезните плодове, които можете да консумирате преди тренировка. Той е богат на фибри и дава много енергия, също така спомага за изгарянето на мазнините. Съдържанието на голямо количество вода в ананаса хидратира тялото и помага за сваляне на ненужните килограми.

Искаш ли да вземеш индивидуална тренировъчна програма?

Цели на програмата: 1. Ускоряване на метаболизма и редуциране на излишните мазнини. 2. Увеличаване на мускулната маса, силата и издръжливостта.

Вижте още: