Хранителен режим за сваляне на мазнини от корема

хранителен режим за сваляне на мазнини

За да бъдем здрави, красиви и в добра форма е много важно да съблюдаваме какви храни приемаме. Без значение дали ще спазваме специален хранителен режим за сваляне на мазнини или просто искаме да се чувстваме по-енергични.

Храни за изгаряне на мазнини

Естествено имаме няколко любими храни които е добре да включим в нашия режим, ако искаме да борим мазнините.

Зелено кафе

Зеленото кафе, съдържа в състава си специална, хлорогенова киселина, която намалява усвояването на захар и води до редукция на мазнините, стимулира функцията на черния дроб и метаболизма и води до изгаряне на повече мазнини. Едно зелено кафе, сутрин на гладно е идеален спътник в здравословното ни отслабване.

Ябълки

Ябълките са богати на витамини и антиоксиданти, с които бързо се повлиява изгарянето на коремните мазнини. Ако ядем по 3 ябълки дневно ще се учудим от бързите резултати, които          ще получим.

Риба

Рибата съдържа така необходимите ни Омега 3, мастни киселини, които предотвратяват появата на мазнини в коремната област. Някои от полезните риби са: 

Сельодка, сьомга, херинга, риба тон, скумрия, пъстърва и др.

Банани

Те са прекрасен източник на калций, калии и др. витамини. Един банан дневноще ни помогне в процеса на отслабване.

Цитрусови плодове

Всички сме чували, че в цитрусите се съдържа голямо количество витамин С. Той понижава инсулиновите нива и тялото изгаря мазнини по-бързо.

Морски дарове

Морските дарове са богат източник на моно ненаситени мастни киселини, които предотвратяват натрупването на коремни мазнини и са изключително полезни.

Пъпеш и диня 

Те са богати на калии и вода и предотвратяват подуването.

Ядки

Те имат висока концентрация на Омега 3 и протеини, контролират захарта в тялото и активират метаболизма.

Авокадо

Много от нас са любители на този екзотичен плод. Той съдържа Олеинова киселина, която намалява чувството за глад.

Киноа

Тя е богата на фибри, нискокалорична и богата на фибри. Засищаща храна, която контролира апетита ни и изгаря бързо мазнините.

Домати

Доматите намаляват количествата липиди в кръвта, понижават лошия холестерол и са добър помощник в отслабването.

Студено пресован зехтин

Той е изключително полезен, диетичен и помага за намаляването на нивата на хормона кортизол, който предизвиква напълняване.

Ябълков оцет

Той съдържа пектин, който кара мозъка да се чувства доволен и щастлив. Това естествено води до отслабване.

За да подпомогнете вашия хранителен режим за сваляне на мазнини може да помислите за по-активен режим на движение и разбира се допълнителни отслабващи процедури, които може да свършат впечатляваща работа за сравнително кратко време.

Искаш ли да вземеш индивидуална тренировъчна програма?

Цели на програмата: 1. Ускоряване на метаболизма и редуциране на излишните мазнини. 2. Увеличаване на мускулната маса, силата и издръжливостта.

Вижте още: