Как да изгорим упоритите коремни мазнини?

viber_image_2020-08-31_16-31-36
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Мазнините на корема са едни най-упорити и трудно се премахват. Коремните преси, далеч не са достатъчни за тяхното стопяване. Необходими са комбинации от упражнения и методи, които ще направят корема плосък и ще премахнат най-упоритите мазнини.

Едни от най-ефикасните упражнения за плосък корем са:

Планински катерач

Планинския катерач е комплексно упражнение, което за да успеем да изпълним е необходимо да се разчита най-вече на ядрото на тялото, след което на всички останали мускулни групи. За изпълнението му е неоходимо да застанем с ръце и крака на земята, като тежеста пада върху ръцете и колената се сгъват последователно към ръцете, сякаш изкачваме стръмен наклон. По този начин коремните мазнини се елиминират.

Скок от клекнало положение

Скока от клекнало положение е комплексно упражнение, което извайва бедрата и дупето, мускулите на корема, гърдите, раменете и др. Правим клек, след което се изтласкваме скачайки, това активира всички мускулни групи.

Планк

При изпълнението на упражнението планк се стягат всички мускулни групи. Тялото се мобилизира, а коремните мазнини се изгарят стремително.

Упражнението се изпълнява, като положим лакти на земята, тялото се издига над земята, подпряно на пръстите на краката и седим колкото е възможно в позиция “дъска”.

Баланс върху медицинска топка

При този баланс е необходимо да се заеме позиция върху топката подобна на лицеви опори, в тази поза се стягат мускулите на корема, ръцете и бедрата.


Лицеви опори

При лицевите опори се стягат всички мускулни групи, най-вече на корема, бедрата, гърба и ръцете.

Прочети също и: https://angelicglow.eu/hormonite-zaradi-koito-palneem-kogato/

Искаш ли да вземеш индивидуална тренировъчна програма?

Цели на програмата: 1. Ускоряване на метаболизма и редуциране на излишните мазнини. 2. Увеличаване на мускулната маса, силата и издръжливостта.

Вижте още: