Как да отслабнем, като намалим въглехидратите

12345
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Приема на въглехидрати е важен за здравето ни, но преди всичко е важно от кой вид са те.

Когато искаме да отслабнем е изключително важно да обърнем внимание в какъв вид присъстват те в нашето меню.

Желателно е да намалим до минимум или да заменим белия ориз с черен или червен, обикновенните картофи със сладки, а също така да сведем количествата им до минимум. Бананите също не се препоръчителни. Приема на въглехидрати, освен, че е желателно да бъде сведен до минимум, също така трябва да бъде разпределен в първата половина на деня.

Хубаво е процеса на ограничение да бъде плавен и лесен. За целта е необходимо да:

  1. Изключите изцяло от менюто си всички газирани и с добавена захар напитки. В тях се съдържат много въглехидрати под формата на захари, които повишават инсулина и риска от развитие на диабет, което от своя страна води до затлъстяване и метаболитни проблеми.
  2. Сведете приема на хляб до минимум. Дори и когато хляба е приготвен от пълнозърнесто брашно, той трябва да бъде приеман в минимални количества до обяд.
  3. Забравете за плодовите сокове. Когато плодовете се приемат във вид на сокове, от тях се отстраняват всички фибри и остава голямо количество плодова захар. Ако все пак искате да си приготвите фреш, то нека да бъде от цитруси, с преобладаващ лимон, защото той алкализира средата и помага за изгарянето на калориите.
  4. Хубаво е между храненията да имаме малки закуски, които да са от полезни храни, които са с ниско съдържание на въглехидрати. Тези храни може да бъдат, няколко ядки или плод по избор.
  5. Сутрешното хранене е желателно да бъде протеиново. Като яйца, извара и зеленчуци.
  6. Вместо захар и мед е хубаво да използваме кленов сироп или здравословни подсладители, като стевия или еритритол.
  7. Изцяло премахнете от менюто си бялото брашно. Можете да го замените с ядкови брашна, като оризово, кокосово и др.
  8. Прясното мляко можете да замените с ядково (бадемово, соево, оризово или от кашу).
  9. Хубаво е да заложим на високия прием на протеини. При всяко хранене, можем да приемаме протеини и фибри, които да разграждат храната. Това ускорява метаболизма и тялото преработва хранителните вещества по-бързо.

Искаш ли да вземеш индивидуална тренировъчна програма?

Цели на програмата: 1. Ускоряване на метаболизма и редуциране на излишните мазнини. 2. Увеличаване на мускулната маса, силата и издръжливостта.

Вижте още: