Как да отслабваме, без чувство на глад?

глад

Един от митовете при отслабването, е че задължително трябва да е свързано с глад и лишения. Добрата новина е че това съвсем не е истина! Изпитваш ли глад, това означава, че нещо в режима не е правилно.

Създавайте рутина на тялото ви

Например: Ядем в 8ч, след това в 13ч, след това в 19ч. По този начин мозъка ни привиква и в тези определени часове, чувстваме усещане за глад.

  • Желателно е да спрем всички храни, съдържащи захар.
  • За около месец ще се освободим и от психическата зависимост. Когато премахнем психическата зависимост, започваме да усещаме, че с нуждата си от сладост, тялото ни сигнализира, че иска да си набави определени витамини и полезни съставки, които се съдържат в пресните плодове. Вижте статията „Как да отслабнем, като намалим въглехидратите“, за да научите повече по темата.
  • Трябва да се приема повече вода и чай, тогава можем да забележим потискане на апетита.

Съществува една основополагаща разлика и тя е между апетита и глада. В единия случай на глада, тялото ни се нуждае от енергия, витамини, минерали и др. Това е нуждата да ядем за да оцелеем и да сме здрави. В другия случай, на апетита, това е желанието да ядем. Апетита се повлиява от множество външни фактори, като: миризми, емоции, психологически състояния и др.

Как да контролираме апетита си?

  • Да избираме по-обемни храни и такива, които са по-богати на фибри, а в същото време нямат много калории, като зеленолистни зеленчуци, бобови култури и др. По този начин по-бързо ще се засити тялото и за по-дълго време няма да има глад;
  • Да си намерим хоби и занимание, с което да се забавляваме. Тренировка, рисуване, четене, разходка и др.;
  • Рутина на хранене (в едни и същи часове);
  • Да приемаме храни, които са по-богати на протеини и мазнини, особено важно е на закуска!;
  • Да спим достатъчно;

Избирайте богати на витамини и минерали храни, наслаждавайте се на живота, на слънцето на приятелите си. Движете се и се хранете балансирано.

Искаш ли да вземеш индивидуална тренировъчна програма?

Цели на програмата: 1. Ускоряване на метаболизма и редуциране на излишните мазнини. 2. Увеличаване на мускулната маса, силата и издръжливостта.

Вижте още: