Отслабване с лекота без йо-йо ефекти

отслабване
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Всичко, което ни е необходимо за нашето отслабване са: Кухненска везна, смартфон, кантар и шивашки метър.

С помощта на кухненската везна можем да следим, какво и по колко количество храна приемаме.

Кантара пък ни е необходим за да се претегляме ежедневно и да наблюдаваме нашето тегло, по възможност трябва да се прави без дрехи. Числото, което показва кантара не е важно. Целта ни е да проследим общата картина, която ни дава реална и обективна стойност.

Посредством смартфона можем да проследяваме приетата храна, а шивашкия метър ни служи за измерване на мерките.

Как работи тялото ни?

За дълготрайно отслабване, е наложително да разберем как работи тялото ни. За да оцеляваме в този свят, имаме нужда от енергия, която тялото ни си набавя основно, чрез храненето. Ако приемаме толкова, колкото ни е необходимо за да си набавим енергия, няма как да качим излишни килограми. Това се случва, когато приемаме повече от необходимото ни количество и по този начин се поражда излишък.

Този излишък тялото го взима и го складира в мастни депа, за моменти, в които ще му се наложи да го използва. Тук е уловката. По-малко количество енергия не означава, по-малко храна. Ако сме информирани и здравомислещи, можем да ядем по-големи количества храна, с по-малко калории, да се чувстваме сити и с повече енергия.

Например, ако приемаме едно парче торта, което съдържа над 750 калории, то няма да ни засити, но пък ще запълни калорийния резервоар. Ако искаме да изяден същото количество калории обърнати в краставици, които на 100 грама съдържат 10 калории, трябва да изяден над 8 килограма краставици, което е невъзможно.

Как да изчислим от колко точно калории има нужда нашето тяло?

Хубаво е да опознаем тялото си и да установим от колко калории има нужда то. Взимаме мислено килограмите, към които се стремим и ги умножаваме х 26. Наприемер, ако желаното от нас тегло е 54кг, а в момента тежим 85кг. Умножаваме 54кв. Х 26, стойността от което прави калориини стойносте, към които ако се придържаме ще отслабваме бързо и здравословно. Бързината също се определя и от нашата активност. Така с помоща на проследяването ще получим ясна визия на темповете, с които вървим.

Здравословното отслабване е от 0.5 – 1кг, седмично зависи от килограмите, кито имаме да сваляме. Хубаво е да използваме помощни средства, като движение и услесняващи процедури, като масажи и др. За жените, не е препоръчително да се минава под 1500 калории на ден. Тялото има нужда от хранителни вещества, които е задължително да си набавяме. За това е хубаво да ядем балансирано, с повече фибри, примесено с протеини. Прочетете и статията ни „Какво трябва да знаем, когато искаме да отслабнем?“ и влезте в перфектна форма по здравословен и лесен начин!

Искаш ли да вземеш индивидуална тренировъчна програма?

Цели на програмата: 1. Ускоряване на метаболизма и редуциране на излишните мазнини. 2. Увеличаване на мускулната маса, силата и издръжливостта.

Вижте още: