Кои са най-добрите упражнения за стягане на тазово дъно и как може да подсилите техния ефект?

Упражнения за стягане на тазово дъно
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Когато говорим за упражнения за стягане на тазово дъно, трябва да сме наясно с няколко основни неща. Първото и най-важно сред тях е, че са подходящи преди, по време на бременност и след бременност. Тоест не са само за някакъв специфичен период, а може да се практикуват на постоянна база.

Упражнения за стягане на тазово дъно – основните неща

Тазовото дъно представлява мускулна група, която се намира в долната част на тялото. Тя държи органите на тялото, както и бебето, по време на бременност. С годините тези мускули отслабват и ние трябва, да полагаме грижи за тяхносто заздравяване, също както се грижим за тялото си, да е в добра физическа форма. Можем да започнем тези упражнения по всяко време. Съществуват някои упражнения за стягане на тазовото дъно, най-добрите от които са упражнения на Кегел. Това е техника за релаксация на тазовото дъно, Дихателна техника за стягане на тазовото дъно, Телесна практика за активиране на мускулатурата на тазовото дъно.

Подсилване на упражненията

Съществува и метода  Pelvic chair, който представлява безболезнен и безоперативен, апаратен метод, който чрез електромагнитни съкращения стяга третираните мускули без никакво усилие. 30 минути с този метод се равняват на 12 000 упражнения на Кегел. Pelvic chair може да се използва с изключение, по време на бременност и кърмене. Като цяло е изключително безболезнен и ефективен метод, който за кратко време дава големи видими резултати. Ако темата е интересна за вас, не се притеснявайте да се свържете и лично с нас 🙂

Искаш ли да вземеш индивидуална тренировъчна програма?

Цели на програмата: 1. Ускоряване на метаболизма и редуциране на излишните мазнини. 2. Увеличаване на мускулната маса, силата и издръжливостта.

Вижте още: