Какво трябва да знаем, когато искаме да отслабенм

Когато искаме да отслабнем, прибягваме до различни методи за да се преборим с излишните килограми. Противно на всички разбирания обаче, повечето схващания за храните се оказват погрешни. Най-работещия метод обаче е пресмятането на калорийния прием. По този начин можем да контролираме теглото си, без да лишаваме организма си от ценни хранителни вещества и да си осигуряваме разнообразие.

Здравословните храни, също носят големи количества калории. За това, когато се храним здравословно, също е необходимо да съблюдаваме калорииния прием.

Ето кои са храните, на които трябва да обърнем специално внимание.

Диетичните и обезмаслени напитки

Понякога те могат да съдържат огромно количество калории и изпивайки подобна напитка да превишаваме калорииния прием за деня.

Смутита и плодови сокове

Приготвянето на смутита се превърна в модерен начин да си осигурим полезни хранителни вещества, но това не прави консумацията им диетична. Тъй като те са микс от множество храни, обикновено съдържат повече калории от порция месо със салата. Препоръчително е да се консумира сутрин и да се приема, като отделно хранене.

В прясно изцедените плодови сокове пък се премахват фибрите, които разграждат храната и остава висока концентрация на плодови захари и калории.

Салатни дресинги

Всички дресинги, които са на майонезена и млечна основа са изключително калорични. Добавени към здравословната салата, те повишават допустимите за деня калории и възпрепятстват отслабващия процес. Готовите дресинги, по заведенията са още по-вредни, защото съдържат захар, хидрогенни мазнини, сол и т.н.

Суши

Сушито, от своя страна пък е създава визуална илюзия за диетичност, заради малкото си съставки и риба. Обаче тази комбинация от бял ориз повишава приема на въглехидрати и изиграва лоша шега в борбата с килограмите.

Протеинови барчета

Купувайки си протеинови барчета, смятаме че приемаме необходимите протеини и задоволяваме нуждата и желанието за сладко. Обаче те съдържат големи количества захари и в случай, че не тренираме с тях превишаваме калориината си норма и трупаме излишни килограми.

Микс от ядки и изсушени плодове

Този микс, който обикновено консумираме с кисело мляко на закуска, никак не е диетичен и съдържа изключително много калории. Също така тази закуска съдържа голямо кличество въглехидрати и макар и здравословна, при отслабването не е препоръчителна.

Искаш ли да вземеш индивидуална тренировъчна програма?

Цели на програмата: 1. Ускоряване на метаболизма и редуциране на излишните мазнини. 2. Увеличаване на мускулната маса, силата и издръжливостта.

Вижте още: