Как да имаме гладки крака, без целулит?

целулит

Какво е целулит?

Целулитът е нормална мастна тъкан, която поради своето кръвообръщение е студена, вълнообразна и неравна при допир.

Най-често целулита се среща при жените. Над 80% от жените над двадесет годишна възраст, страдат от целулит. Много слаби по телосложение жени, също страдат от целулит. При мъжете се появява целулит в случай на завишаване на хормона етроген.

Къде се намира целулита?

  • Предни бедра;
  • Задни бедра;
  • Ханш.

Какво причинява целулита при жените?

  • Генетика – генът има значителен принос при целулита;
  • Естроген – той сгъстява съединителната тъкан особено в долните крайници.

Как можем да се справим с целулита?

Най-ефективните методи са:

Повечето от гореизложените методи са инвазивни, а сред тях има дори и оперативен метод. При неинвазивните методи има незабавни, видими и трайни резултати. Неинвазивните методи са безболезнени и при тях не се наблюдават много странични ефекти. Докато оперативния метод като липосукцията е изключително болезнен, със синини и множество странични ефекти. 

По-малко ефективните методи за премахване на целулит са:

  • Антицелулитен масаж – чрез този масаж се измества течността отдадената зона, но ефекта е временен;
  • Антицелулитни кремове – те съдържат различни субстанции, като аминофилин, който повлиява за кратко целулита в много ниска степен. Хидратира тялото на локално ниво и след като тялото отново се хидратира, целулита се връща отново. 

Ключът към добрата форма и гладката кожа е в правилната комбинация от балансирано хранене, тренировки, отслабваща процедура, комбинирана с антицелулитен масаж и прием на много вода.

Искаш ли да вземеш индивидуална тренировъчна програма?

Цели на програмата: 1. Ускоряване на метаболизма и редуциране на излишните мазнини. 2. Увеличаване на мускулната маса, силата и издръжливостта.

Вижте още: