Слабо тазово дъно – какво можете да направите?

слабо тазово дъно
Заздравяването на мускулите на тазовото дъно е една тема, която е от изключително значение! За съжаление започваме да се интересуваме от нея едва когато се сблъскаме с проблемите, които водят след себе си отслабването на мускулите в тази група. Но какво е причината за слабо тазово дъно и какво може да направите, за да не се стига до там?

Защо е важно да имате стегнато тазово дъно?

Когато мускулатурата на тазовото дъно е здрава, тя ни предпазва от изпускане на урина и изпражнения. Придържа червата и матката и имаме способността да имаме здравословни и удовлетвояряващи сексуални усещания. Това кратко, но ясно изчерпва темата за причините. Мислим, че няма кой да не се съгласи, че е важно да поддържаме мускулите на тазовото ни дъно колкото се може по-стегнати!

Какво води до слабо тазово дъно?

Причините за отслабване на мускулите на тазовото дъно могат да бъдат: бременност и раждане, обездвижване, слаба мускулатура, като цяло, напреднала възраст, хроничен запек, вдигане на тежко и др. Възможно е причината да е комбинация или комплекс от няколко от гореизброените, разбира се.

Как да го предотвратим?

За да предотвратим отслабването на тазовото си дъно можем ежедневно да тренираме тази мускулна група, чрез упражнения на Кегел и др. Обикновено тези упражнения са дълги и досадни. Ако сме упорити постигаме ефекти. За съжаление обаче в забързаното ежедневие рядко ни остават енергия и време за практикуване. За огромна радост съществува и апаратен метод за стягане на тазово дъно. Той е известен като Pelvic chair, който представлява безболезнен и безоперативен, апаратен метод, който чрез електромагнитни съкращения стяга третираните мускули без никакво усилие. 30 минути с този метод се равняват на 12 000 упражнения на Кегел.

Pelvic chair може да се използва с изключение, по време на бременност и кърмене. Като цяло е изключително безболезнен и ефективен метод. При това процедурата позволява да се постигнат големи и видими резултати за кратко време.

Ако имате въпроси, може да ме потърсите и на личния ми профил в Linkedin!

Искаш ли да вземеш индивидуална тренировъчна програма?

Цели на програмата: 1. Ускоряване на метаболизма и редуциране на излишните мазнини. 2. Увеличаване на мускулната маса, силата и издръжливостта.

Вижте още: