Упражнения които НЕ стягат вашето тазово дъно!

тазово дъно
Решихме да обърнем внимание на един сериозен въпрос, който сме обсъждали с наши клиенти. Да, знаем, че много време отделяме на това какво е добре да се прави, затова решихме да споделим и какво да НЕ се прави, ако искате имате стегнато тазово дъно!

Да започнем с фиттнеса

За огромно съжаление, тренировката във фитнес залата не помага за стягане на също толкова важните мускули на тазовото дъно. Тук естествено имаме предвид така наречената „стандартна тренировка“, която повечето дами правят. Просто основният комплекс от упражнения не засяга мускулите на нашето тазово дъно (за огромно съжаление)… Така, че да – стандартната фитнес тренировка и упражнения просто не ви вършат работа за това.

Как се отразява движението

Отслабените мускули, както и съединителната тъкан в областта на тазовото дъно водят със себе си изключително неприятни последици, като инконтиненция, смъкване на матката, изпускане на червата, понижаване на сексуалната функция и др.

Като цяло съществува много информация за фитнес упражнения и мускулни групи, които да се тренират, но почти липсва информация, че всички тези досадни проблеми могат да се решат на същия принцип, на тренировките. Прибягвайки до ежедневните си тренировки или спортно ходене с нищо не спомагаме този процес.

Решение все пак има

Тренирането на тези мускули е чрез упражнения, известни като упражненията на Кегел. Също така съществува и метода Pelvic chair, който представлява безболезнен и безоперативен, апаратен метод. При него чрез електромагнитни съкращения се стягат третираните мускули без никакво усилие. 30 минути с този метод се равняват на 12000 упражнения на Кегел.

Ако имате въпроси, не се притеснявайте да се свържете директно с Диана Трайкова от нашия екип, която ще ви разкаже още много повече.

Искаш ли да вземеш индивидуална тренировъчна програма?

Цели на програмата: 1. Ускоряване на метаболизма и редуциране на излишните мазнини. 2. Увеличаване на мускулната маса, силата и издръжливостта.

Вижте още: