Защо е важно да пием чаша топла вода сутрин

viber_image_2020-07-30_14-55-10
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

 

Най-често срещания сутрешен навик е да посягаме към чаша ароматно кафе след ставане, за да се събудим и тонизираме. Това е погрешен модел обаче, който е изключително вреден за нашето здраве. Единствената и най-важна по значимост течност е водата. След събуждане е жизнено важно да хидратираме тялото си с чаша топла вода. Това регулира всички процеси в организма и подобрява метаболитния ритъм.

Ако добавим изтискан лимонов сок към топлата вода повишаваме алкалната си среда и е изключително полезно.

Защо е важно да пием топла вода сутрин

Пиенето на топла вода сутрин е превенция на поява на камъни в бъбреците

Приема на топла вода сутрин стимулира уринирането и подобрява работата на бъбреците. Също така пречиства пикочните пътища и премахва бакреиите.

Помага за добро храносмилане

Пиенето на топла вода сутрин помага на храносмилателните процеси.

Подобрява метаболитните процеси

Приема на топла вода на празен стомах ускорява обмяната на веществата и прави храносмилането по-лесно. Подобява се и хормоналния баланс.

Премахва натрупаните токсини в тялото

С приема на чаша топла вода, рано сутрин измиваме натрупаните токсини и връщаме баланса на тялото, което ни дава свежест и енергия.
Предпазва от настинки и вируси

Чаша топла вода с лимон на гладно хидратира организма и прави имунната ни система силна, а тя от своя страна не допуска настинки и вируси.

Премахва запека

В повечето случай запека е в следствие на дехидратация на тялото. Изпражненията стават твърди поради липса на течности в тялото и това затруднява изхождането. Което пък от своя страна натрупва излишни килограми и задръства тялото с токсини.

Приема на достатъчно количество вода, особено на гладно, премахва запека и освобождава червата от токсини.

Премахва главоболието

Дехидратирането в повечето случай е причина за поява на главоболие. Когато направим пиенето на чаша топла вода сутрин, свой здравословен навик, това ще намали значително появата на главоболие.

Помага за отслабване

Много чество бъркаме дехидратацията и нуждата от вода с глад. Приемаме големи количества храна и трупаме излишни килограми. С приемане на достатъчно количество вода, хидратираме тялото и се храним по-малко.

Искаш ли да вземеш индивидуална тренировъчна програма?

Цели на програмата: 1. Ускоряване на метаболизма и редуциране на излишните мазнини. 2. Увеличаване на мускулната маса, силата и издръжливостта.

Вижте още: