Бързо отслабване – възможно ли е?

бързо отслабване - angelic glow
Съществуват множество диети, хранителни добавки и теории за сваляне на излишните килограми при това в най-кратки срокове. Голяма част от тях за съжаление не са научно обосновани по никакъв начин. Въпреки това мечтата за бързо отслабване не е толкова недостижима. Но как?

Как да отслабнем бързо и ефективно?

Важно е да се знае, че излишното тегло обикновено се свързва не само с естетическия вид, но и с много здравословни проблеми. Обикновено постигането на бързо отслабване се свързва с глад. След него обаче често идва и т.нар. йо-йо ефект и двойно връщане на загубеното тегло.

Има разбира се и други, разнообразни методи на отслабване, като следене на калорийния прием, намаляване на въглехидратния прием, спорт и периодично гладуване. Какво обаче трябва да се прави и в какво количество обикновено няма точна формула, която да работи за всички.

Какви са стъпките?

Когато искаме да отслабнем, трябва да приложим 5 основни стъпки.

  1. Периодично гладуване. В периодичното гладуване е желателно да приемаме храна, 2 пъти на ден, плюс междинно хранене, като след това до следващото хранене трябва да има прозорец от 16 часа.
  2. Ограничаване на въглехидратния прием. Желателно е да ограничим до минимум приема на захар, бяло брашно, преработени храни и полуфабрикати, също така и да намалим приема на зърнени храни, като ориз, боб, грах, леща и др. Тези храни се усвояват бързо и се преобразуват в мазнини и до голяма степен допринясят за увеличаването на телесното тегло.
  3. Приемайте повече храни, които са богати на мазнини, протеини и заленчуци/фибри – Желателно е във всяко едно от храненията ни да присъстват протеини, мазнини и зеленчуци.
  4. Контролирайте нивата на стрес. Постоянния стрес повишава количеството на хормоните Кортизол и адреналин. Освобождавайки тези хормони, в голямо количество се повишава апетита и желанието за прием на повече храна.
  5. Тренировки и отслабващи процедури. Когато тренираме, метаболизма се задвижва и стартира процес на изгаряне на мазнините, стягане на мускулната маса и оформяне на тялото. Процесът на тренировки е дълъг и не-лек. Съществуват също и апаратни процедури, които за кратко време заместват досадните и тежки тренировки и чрез тях се постига висока ефективност.

В заключение

Трябва да знаете, че винаги индивидуалният подход е водещ. Не съществуват универсални формули, с които всеки да може да отслабне! Ще се радваме да се свържете с нас за въпроси на нашата контактна страница или директно на нашия управител – Диана Трайкова.

Искаш ли да вземеш индивидуална тренировъчна програма?

Цели на програмата: 1. Ускоряване на метаболизма и редуциране на излишните мазнини. 2. Увеличаване на мускулната маса, силата и издръжливостта.

Вижте още: