Етапи в отслабването

етапи в отслабването

Всеки човек, който е имал желание да отслабва, много добре знае, че (за съжаление) отнема време… Е, добре, но за да сме по-точни борбата с допълнителните килограми не само отнема време, но и има определени етапи в отслабването и през тях трябва да се премине.

Първи етап на отслабване

Съществуват два основни етапа в процеса на отслабване. Първият етап, е етапът на така нареченото активно отслабване, който включва целия диапазон от активно движение, хранителен режим, паузи и всичко друго, докато се постигне желаният ефект.

Втори етап на отслабване

Вторият от нашите етапи в отслабването обаче е много по-важен и това е етапът на поддръжка на постигнатите килограми. Естествено, че той е по-труден и по-важен, защото продължава (или би трябвало да продължава) по-дълъг период от време. В повечето случаи ние сякаш неохотно го подценяваме, разбира се.

Какво включва втория етап?

Вторият етап е важен и защото ако не го отразим не само ще върнем бързо така трудно свалените килограми, а и можем да ги качим и двойно, защото обикновено се наблюдава силно отслабване на мотивацията за отслабване.

Поддържането на свалените килограми изисква усилия. Необходима е промяна в начина ни на живот и хранене. Трябва да добавим нови навици към нашето ежедневие, а знаем, че това няма как да е лесно…

След като сме отслабнали, е желателно да продължим да съблюдаваме калорийния прием, да се храним предимно с непреработени храни, да имаме двигателна активност и всичко, което сме правили до момента. Нещата са изключително логични – всяко нещо в живота ни изисква поддръжка.

Естествено можем да си дадем малко почивка през празничните дни и да си хапнем малко повече или пък да не ограничаваме диетата си със зле прикрит фанатизъм, но е добре да отразяваме тези неща и да се опитваме да ги „наваксаме“ скоро след това, когато е редно да намалим калорийния си прием за сметка на отпускането. По този начин постоянно регулираме енергийния прием и всичко е в здравословен баланс.

Който е имал проблеми със системно преяждане, не е желателно да се връща към старите навици. Това изисква непрестанно внимание към процесите. Всяко нещо в живота ни изисква дисциплина.

Резултати и съвети

С времето всички здравословни навици ни се отплащат. Хубаво е да обърнем внимание, никога да не хапваме повече в два поредни дни. Друго нещо, което е добре да имаме предвид е, че многото психологически проблеми може да доведат до системно преяждане. В този случай обаче отслабването не би могло да реши проблемите ни, желателно е да работим над тях и комбинирайки, психологическата работа с хранителен и двигателен режим или други активности, които да спомогнат за ускорен ефект и това е в пъти по-вероятно да доведе до резултати. 

Искаш ли да вземеш индивидуална тренировъчна програма?

Цели на програмата: 1. Ускоряване на метаболизма и редуциране на излишните мазнини. 2. Увеличаване на мускулната маса, силата и издръжливостта.

Вижте още: