Как и в какво количество да се храним и да отслабваме?

храна за отслабване
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Напълно възможно е да се храним пълноценно, да сме заситени, да си набавяме необходимите витамини и минерали и същевременно да отслабваме. Вижте и нашата статия със „Съвети за добра форма и намаляване на теглото без никакви усилия“, за да откриете най-ефективния и полезен начин за поддържане на добра форма на тялото.

Дори количеството храна, с което се храним може изобщо да не е малко. Важно е обаче това, което консумираме да е храна за отслабване или поне да не е храна за надебеляване 🙂

Желателно е дневния калориен прием за мъжете да бъде от 1800 до 2000 калории, а за жените от 1500-1600 калории, в съчетание с движение.

Примерно меню:

За мъжете може малко да се завишат количествата, но не-повече от 2000 кал.

Закуска: протеинов шейк, сирене(около 40-50гр.) и морков – около 350 кал.

Обяд: 150 гр. червен боб от консерва или 150гр. месо или риба, 40гр. сирене, 1 варен картоф, 1 червена чушка, 1 морков и 1 домат. – около 450 кал.

Вечеря: омлет от 2 яйца с малко сирене или кашкавал, червена чушка, 70гр. червен боб, 1 домат и 1 краставица – около 800 кал.

Това е една малка дневна рецепта от нас, която да ви ориентира за подходящия калориен прием.

Важно е също така да имаме и правилна психологическа нагласа. Няма перфектна формула, има индивидуална формула. Каквато и храна за отслабване да си наложим да консумираме, ако не сме спокойни и уверени, резултатите няма как да дойдат.

Искаш ли да вземеш индивидуална тренировъчна програма?

Цели на програмата: 1. Ускоряване на метаболизма и редуциране на излишните мазнини. 2. Увеличаване на мускулната маса, силата и издръжливостта.

Вижте още: