Съвети за добра форма и намаляване на теглото без никакви усилия

добра форма

Мит е че отслабването изисква неимоверни усилия и лишения. Изграждането на някой нови, полезни навици, които бихме могли неусетно да интегрираме в нашето ежедневие, би могло да ни награди с дългомечтаната от нас добра форма.

Всички диети свързани с лишения и глад, са изключително деструктивен за тялото характер и могат да доведат до сериозни здравословни проблеми и досадния йо-йо ефект.

Лесни стъпки, които ще доведaт до видими резултати:

Премахнете от менюто си бялата захар и бялото брашно

Бялото брашно и бялата захар са добре познатите врагове на задравословното ни състояние и добрата форма. Тези две бели субстанции са причина номер 1 в проблема със затлъстяването и качването на излишно тегло.

Приемайте достатъчно количество вода

Приемът на достатъчно вода е един от най-бързо ефективните начини за поддържане на добра форма. Когато сме си набавили необходимото количество вода в тялото се чувстваме сити и подобряваме работата на метаболизма си, което от своя страна води до намаляване на телесната маса. Желателно е на среден ръст да се приема минимум по 1.5 литра вода, а при високите хора поне 2-3литра.

Избягвайте пакетираните храни съдържащи голямо количество консерванти

Красивите опаковки, придават изключително примамлив външен вид на преработените храни, което  е в 99% чист маркетинг, чрез който се повишава консумацията на тези вредни субстанции и се приемат празни калории. По този начин те се отлагат в мастните депа и се трупа излишна, телесна маса.

Дъвчете бавно с внимание към храната

Бързото хранене е изключително неправилно, защото приемайки бъразо храната си, мозъкът няма необходимото време да получи сигнал, че тялото е нахранено и така, можем да приемем огромно количество храна, неусетно. Това от своя страна може да увреди храносмилателната система, а излишно приетите калории пък, водят до напълняване. Бавното дъвчене на храната, забързва метаболизма и по този начин се намалява излишното тегло.

Добавете един труден за ума ви, но здравословен навик

Хубаво би било да добавим към ежедневните си ритуали, здравословен навик да спортуваме, поне по 15 минути, независимо от моментното си състояние. Това не само ще ни помогне да остслабнем, а и ще подобри здравето ни, защото всички знаем, че движението е здраве. Постоянството води до резултати.

Яжте в правилни пропорции

Ключов фактор за влизането в добра форма е приема на храни да бъде в баланс, което означава всички нутриенти да присъстват в правилно разпределени количества и калориен прием. Желателно е храните да са предимно естествени. Храненето трябва да съдържа плодове, зеленчуци, зърнени и бобови култури, смена и ядки, също така и месо, риба и млечни продукти. Разгледайте и кои са храните, които горят мазнини, за да постигнете оптимален резултат!

 Намалете напрежението и стреса

Стресът и напрежението във високи количества повишават хормона кортизол, което вкарва организма в защитна функция и натрупване на мастни депа, особено в областта на корема, нарушава се обмяната на веществата и тялото се подува.
Почивката е от изключителна важност за организма. В режим на почивка, тялото се възстановява, хормоналния баланс се нормализира и клетките се регенерират. Доказано е че съществува пряка връзка между почивката и добрат физическа форма.

Искаш ли да вземеш индивидуална тренировъчна програма?

Цели на програмата: 1. Ускоряване на метаболизма и редуциране на излишните мазнини. 2. Увеличаване на мускулната маса, силата и издръжливостта.

Вижте още: