Ходенето – лесен начин за отслабване в краката и не само!

отслабване в краката

За поддържане на един балансиран и здравословен начин на живот, ходенето играе по-важна роля дори от силовите тренировки в залата независимо дали търсим отслабване в краката или някакъв друг ефект за нашето тяло…

Как да пречупим рутината на ежедневието

Много вероятно е да си казваме, че не разполагаме с достатъчно време да ходим, обаче това изобщо не е така. Напълно възможно е да ходим, без да се ограничаваме от други неща и без дори да го усетим. Ключово за нашето отслабване е психическото ни състояние. Повечето от нас живеят в стресираща среда, която не ни подкрепя, и по този начин затъваме в едно много трудно състояние, от което е трудно да излезем. Сякаш сме хамстери, в колело и колкото повече искаме да се измъкнем, то се завърта още по-силно.

Ходенето е един чудесен начин да пречупим тази рутина, без да се затормозяваме. Лежането на дивана в къщи с пакет чипс в ръка е начин, да прекараме времето си, обаче той неусетно ни вкарва все по-дълбоко в познатото състояние, докато при ходенето това не се налага и така неусетно ще променим някой от моделите си и вредните навици ще останат в миналото, без дори да се усетим.

Освен всичко, ходенето действа и релаксиращо и подобряващо функциите на мозъка. В днешно време, насъбираме умствено напрежение, което с ходенето се изключва и по този начин се релаксираме цялостно. 

Отслабване в краката чрез ходене?

Всички тези неща са свързани с отслабването. На първо място когато разчупим модела с дивана и пакетчето чипс, намаляваме обездвижването и празните калории, които приемаме, на второ място, намалявайки стреса, се подобрява хормоналният баланс и отпада нуждата от емоционално хранене. Трето ходенето потиска апетита за разлика от силовите тренировки, които го увеличават. Добра практика е да си направим кратка разходка, след като сме хапнали, това освен всичко подобрява и храносмилането. Подобрява се кръвообращението, намалява се целулита, повишава се качеството на съня, имунната система, имаме повече енергия и т.н. Подобна активност действа отпускащо в края на работния ден. 

При ходене се горят от 200 до 600-700 калории за 6-7 километра ходене. За около час и половина можем да направим 10 000 крачки, а измерването им може да се случи с почти всички модели телефони посредством съответните приложения. Ако ходим малко по-бързо от обикновено, намаляваме и с около 25% повече калории, защото ходенето става равносилно на кардио. Ако намалим пък и приеманите калории, можем неусетно да сваляме по 3 килограма на месец с минимално ежедневно усилие. Ако се опитвате да подобрите и хранителния си режим, вижте и статията ни „Как и в какво количество да се храним и да отслабваме?“.

Ходенето в планината пък е още по-ефективно, тъй като е по неравен терен. Ако добавим и натоварване с раница на гърба, си става една перфектна тренировка, съчетана с позитивно преживяване.

Искаш ли да вземеш индивидуална тренировъчна програма?

Цели на програмата: 1. Ускоряване на метаболизма и редуциране на излишните мазнини. 2. Увеличаване на мускулната маса, силата и издръжливостта.

Искаш ли да вземеш индивидуална тренировъчна програма?

Цели на програмата: 1. Ускоряване на метаболизма и редуциране на излишните мазнини. 2. Увеличаване на мускулната маса, силата и издръжливостта.

Вижте още: